Mid­ler­tidi­ge plad­ser

Sandbjerg - Viben

På Sandbjerg har vi tre huse. I huset kaldet Viben er der 16 midlertidige pladser, pladserne er en del af Vejle Kommunes tilbud til midlertidige ophold. 

Hensigt med opholdet vil være at forebygge forværring af sygdom og dels at følge op på sygehusets pleje- og behandlingsindsatser efter udskrivelse.

Ofte er det ældre borgere med kroniske lidelser, men også andre med særlige behov kan komme. Overordnet drejer det sig om følgende:

 • Borgere med akut opstået sygdom eller akut forværring af sygdom
 • Borgere, der efter udskrivning fra sygehus, fortsat har behov for kompleks sygepleje og lægeordineret behandling, der ikke kan varetages i den almindelige hjemmepleje
 • Borgere, der i forvejen har kontakt til den almindelige sygepleje og hvor den hjemmeplejen vurderer, at der er behov for akutfunktionens kompetencer
 • Borgere der er ved livets afslutning

Hensigt med ophold på de midlertidige plader vil være at forebygge forværring af sygdom og dels at følge op på sygehusets pleje- og behandlingsindsatser efter udskrivelse.

Lidt om Viben

 • Indretning

  På Viben har vi 16 enestuer med eget bad og toilet.  Stuens møblering består af klædeskab, to  (læne)stole, bord, sengebord og plejeseng.

  Der er desuden TV på stuerne samt fælles telefonstik.

  Desuden er der fælles opholdsareal.

   

 • Personalet

  Personalegruppen består som udgangspunkt af social og sundhedsassistenter, sygeplejersker og terapeuter - samt en medarbejder der er professionsbachelor i ernæring og sundhed. Der er bemanding døgnet rundt.

 • Specielt til pårørende

  Pårørende er altid velkomne, og som pårørende er du også velkommen til at ringe og tale med personalet.

  Besøg ønskerne vi så vidt muligt foregår på borgerens stue.

  Vi kan ikke tilbyde pårørende overnatning eller mad på Viben, men der er forskellige muligheder i nærheden, f.eks. i Thyregod og Give.

 • Folder om ophold på Viben

  Du kan få mere viden om ophold på Viben ved at læse denne folder.

Søge midlertidig ophold

Læs mere om hvordan man søger midlertidig ophold på plejecenter

Cykletur
Cykletur
Træning og leg
Træning og spil
Buffet
Buffet
Buffet
Buffet